Patrimoniul cultural ale Capitalei poate reprezenta și pericol! O clădire de pe strada Mitropolitul Bănulescu-Bodoni din Chișinău s-a prăbușit, în această dimineață, iar pietonii care treceau prin preajmă au fost la un pas de a fi răniți. Lucrătorii unuia dintre localurile, amplasate în clădirea respectivă se plâng de faptul că această construcție, care are peste 100 de ani, se află în stare avariată, însă autoritățile trec cu vederea acest lucru.

Întâmplare mai puțin neobișnuită, chiar în inima Chișinăului. O parte dintr-o clădire, care este introdusă în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău, s-a prăbușit. Lucrătorii barbershop-ului, peste care a căzut fundamentul, spun că este o minune faptul că nimeni nu a avut de suferit.

Băiatul povestește că autoritățile sunt la curent că această clădire este veche și avariată, însă nu întreprind nimic.

Deși, atunci când filmam, trecuse deja o bună bucată de timp de la incident, iar pietrele continuau să cadă, nimeni dintre autorități nu-și făcea apariția ca să vadă ce se întâmplă.

Peste aproximativ 30 de minute, au venit niște lucrători, care ne-au zis că au fost trimiși de la Primărie, și au strâns rămășițele de pe drum. Totuși, pericolul nu a fost eliminat, deoarece pietrele din fațada clădirii atârnau în continuare, gata să cadă.

Contactat telefonic de TV8, directorul general al Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din cadrul Ministerului Culturii, a zis că știe despre faptul că această clădire este avariată, însă nu sunt bani pentru ca aceasta să fie restaurată.

Clădirea de pe strada Mitropolit Bănulescu Bodoni are peste 150 de ani și face parte din patrimoniu cultural al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!