Deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară, prin adresarea la Curtea Constituțională de a anula anexa nr.7 la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021. Declrația a fost făcută de deputatul PSRM și președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit deputatului, Înalta Curte a respins în această săptămâna, cererea deputaților PAS, Veronica Roșca și Petru Frunze, stabilind că totul este în limitele constituționale.

”Prin decizia Curții Constituționale din 22 februarie au fost deblocate investițiile capitale pentru întreaga republică și deblocat programul „Drumuri bune pentru toți”. Acești deputați nu au avut niciun amendament la lege, dar în același timp au solicitat suspendarea anexei care prevede investiții capitale în infrastructura localităților din țara. Neavând niciun amendament, acești doi deputați au blocat timp de două luni inițierea achizițiilor în toată republica pentru reparația școlilor, grădinițelor, caselor de cultură, sălilor de sport, infrastructura rutieră, amenajarea curților blocurilor de locuit. Aceste lucruri denotă aroganța acestor deputați”, a declarat socialistul.

Parlamentarul a menționat că deși au solicitat stoparea investițiilor capitale în infrastructura satelor și orașelor, deputații PAS nu au venit cu nicio propunere în procesul de dezbatere a bugetului.

În cadrul aceluiași briefing de presă, Burduja a venit cu un apel către toți primarii să inițieze procedura de achiziții publice pentru investițiile capitale în sate și orașe și proceduri de achiziții pentru reparația drumurilor.

Pentru o reacție în acest sens am contactat-o pe Aurica Jardan, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate. Acesta ne-a declarat că cei doi deputați vor veni cu un comentariu în acest sens.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!