/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Volodymyr Zelensky a semnat un decret privind dezocuparea și reintegrarea Crimeei

missing
26 februarie 2021, ora 18:39

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a ținut un discurs cu ocazia Zilei Rezistenței la Ocuparea Crimeei și a Sevastopolului.

„Acum șapte ani, inima noastră a fost smulsă. Nu vom uita niciodată cine a făcut-o și nu vom uita niciodată cine a permis să se facă. Cineva a încercat să ne convingă că ne-a smuls inima legal și politicos. Și acum, strângând-o în mâini, nedumerind se întreabă, de ce Ucraina este supărată, de ce nu vrea să avem relații bune, de ce există atât de multă ură, de ce Ucraina nu poate uita și ierta asta… Ce e de făcut ca Ucraina să poată zâmbi din nou cu bucurie și sinceritate? E simplu. Trebuie să-i dăm inima înapoi. Întoarceți-ne peninsula Crimeea”, se spune în apel.

„Astăzi am semnat un decret privind anumite măsuri care vizează dezocuparea și reintegrarea peninsulei Crimeea. În special, guvernului i s-a încredințat organizarea și lansarea Platformei Crimeea, precum și măsuri pentru dezvoltarea și sprijinirea limbii tătare din Crimeea, a culturii și a protecției drepturilor locuitorilor din Crimeea anexată ”, a menționat președintele Ucrainei.

Crimeea și Sevastopolul au devenit subiecte ale Federației Ruse în mai 2014. Atunci, în cadrul unui referendum, majoritatea locuitorilor din regiune s-au exprimat în favoarea aderării la Rusia. Ucraina, țările europene și Statele Unite ale Americii nu recunosc Crimeea ca parte a teritoriului rus, calificând acțiunile Rusiei ca o anexare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram