Uniunea Europeană salută livrarea a unui lot de 21.600 de vaccinuri AstraZeneca COVID-19, parte componentă a donației de 200.000 de doze oferite de România Republicii Moldova, care a ajuns astăzi la Aeroportul din Chișinău. Potrivit delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, livrarea a fost posibilă datorită sprijinului acordat prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. 

„Uniunea Europeană și Statele sale membre continuă să ofere sprijin cetățenilor Republicii Moldova în lupta împotriva pandemiei. Astăzi, primul lot de vaccinuri COVID-19 a ajuns la Chișinău, parte componentă a sprijinului oferit de România. Vreau să-mi exprim recunoștința față de România pentru această donație generoasă de vaccinuri livrate prin Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Acest prim lot va fi utilizat pentru lucrătorii medicali din prima linie de luptă. Accesul corect și echitabil la vaccinuri reprezintă elementul cheie pentru a pune capăt pandemiei. Uniunea Europeană și Statele sale membre, care acționează împreună sub umbrela „Echipa Europa”, sunt mândri că de asemenea oferă suport platformei COVAX, pentru furnizarea de vaccinuri partenerilor noștri ”, a explocat Peter Michalko, Ambasadorul UE în țara noastră.

Uniunea Europeană și Statele sale membre sprijină lansarea campaniei de imunizare prin pași siguri. Vaccinurile livrate astăzi cu suportul României reprezintă ajutorul necesar lucrătorilor medicali din țară. Livrarea a fost asigurată prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, subliniind aportul Echipei Europa.

UE a alocat un pachet în valoare de 128 de milioane de euro, pentru a asista Republica Moldova în lupta împotriva crizei COVID-19, livrând materiale și echipamente medicale, oferind sprijin pentru consolidarea sistemului de sănătate și redresarea economică, precum și susținerea grupurilor vulnerabile. UE și-a dublat contribuția către COVAX, atingând cota de 1 miliard de euro, pentru a furniza vaccinuri sigure și eficiente țărilor cu venituri mici și medii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!