În timp ce unii pensionari trăiesc la limita sărăciei și duc zilnic o luptă pentru supraviețuire, în țara noastră sunt oameni care primesc, lunar, pensii de sute de mii de lei. Potrivit responsabililor de la Casa Națională de Asigurări Sociale, cea mai mare pensie încasată anul trecut a fost de 200 de mii de lei pe lună. Beneficiarul ar fi un fost angajat din sistemul bancar.

În Republica Moldova, cea mai mare parte dintre pensionari trăiesc la limita sărăciei, cu o pensie de două mii de lei pe lună. Oamenii se plâng că după ce au muncit jumătate din viață și au achitat impozite, acum sunt nevoiți să ducă o luptă zilnică pentru existență

Oamenii și-ar dori o pensie mai mare pentru a-și putea permite o viață cât de cât mai decentă.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, cea mai mare pensie încasată în anul 2020, a fost de 200 de mii de lei. Întrebați ce ar face dacă ar primi așa o pensie, oamenii au preferat să facă glume.

Potrivit șefului adjunct al Direcţiei Generale Pensii și Alocații a CNAS, pensia pe care o primește o persoană, este calculată în baza salariului pe care l-a avut și contribuțiilor pe care le-a plătit. Cele mai mari pensii însă, le încasează foștii procurori sau judecători.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!