După ce ieri, la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin donate de către guvernul României, autoritățile anunță că de mâine ar putea începe campania de imunizare. Primii care vor fi vaccinați vor fi medicii care activează în secțiile de terapie intensivă și cele cu profil Covid. Între timp, conform Barometrului Opiniei Publice, doar 11,5 la sută din moldoveni sunt gata să se vaccineze și abia așteaptă să demareze procesul.

Potrivit ultimului studiu realizat de Institutul de Politici Publice, opiniile moldovenilor se împart în 5 categorii. 11.5% din respondenți sunt convinși că o să se vaccineze, iar peste 18% au zis că cel mai probabil se vor imuniza. 38.7% din participanții la sondaj sunt sceptici în privința vaccinului și spun că nu se vor vaccina categoric. Totodată, peste 19% sunt indeciși și spun că cel mai probabil nu își vor da acordul ca să fie imunizați.

CU SIGURANȚĂ SE VOR VACCINA- 11.5%
MAI DEGRABĂ DA – 18,4%
MAI DEGRABA NU – 19.4%
CU SIGURANȚĂ NU- 38.7%
NU ȘTIU ÎNCĂ- 11.9%

Și părerile oamenilor care i-am întâlnit în stradă sunt împărțite. În timp ce unii abia așteaptă să fie vaccinați împotriva Covid 19.

Campania de vaccinare ar putea începe chiar de mâine, după ce ieri, în Moldova au ajuns primele 21,600 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca. Totuși, responsabilii nu ne-au putut spune foarte clar când va fi imunizat primul lucrător medical.

Lotul de vaccin face parte din donația de 200 de mii de doze promise la sfârșitul lunii decembrie de către Președintele român Klaus Iohanis. Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice prin intermediul Centrelor de Sănătate Publică Teritoriale. 10% din lotul de vaccin primit ieri va fi transmis medicilor din regiunea transnistreană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!