/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Cum răspund moldovenii când sunt întrebați dacă se vor vaccina

missing
28 februarie 2021, ora 20:00

După ce ieri, la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin donate de către guvernul României, autoritățile anunță că de mâine ar putea începe campania de imunizare. Primii care vor fi vaccinați vor fi medicii care activează în secțiile de terapie intensivă și cele cu profil Covid. Între timp, conform Barometrului Opiniei Publice, doar 11,5 la sută din moldoveni sunt gata să se vaccineze și abia așteaptă să demareze procesul.

Potrivit ultimului studiu realizat de Institutul de Politici Publice, opiniile moldovenilor se împart în 5 categorii. 11.5% din respondenți sunt convinși că o să se vaccineze, iar peste 18% au zis că cel mai probabil se vor imuniza. 38.7% din participanții la sondaj sunt sceptici în privința vaccinului și spun că nu se vor vaccina categoric. Totodată, peste 19% sunt indeciși și spun că cel mai probabil nu își vor da acordul ca să fie imunizați.

CU SIGURANȚĂ SE VOR VACCINA- 11.5%
MAI DEGRABĂ DA – 18,4%
MAI DEGRABA NU – 19.4%
CU SIGURANȚĂ NU- 38.7%
NU ȘTIU ÎNCĂ- 11.9%

Și părerile oamenilor care i-am întâlnit în stradă sunt împărțite. În timp ce unii abia așteaptă să fie vaccinați împotriva Covid 19.

Campania de vaccinare ar putea începe chiar de mâine, după ce ieri, în Moldova au ajuns primele 21,600 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca. Totuși, responsabilii nu ne-au putut spune foarte clar când va fi imunizat primul lucrător medical.

Lotul de vaccin face parte din donația de 200 de mii de doze promise la sfârșitul lunii decembrie de către Președintele român Klaus Iohanis. Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice prin intermediul Centrelor de Sănătate Publică Teritoriale. 10% din lotul de vaccin primit ieri va fi transmis medicilor din regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram