/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Persoanele care se vor vaccinate împotriva COVID-19 ar urma să semneze un consimțământ. Ce prevede documentul

missing
01 martie 2021, ora 09:26

Persoanele care urmează să primească vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să semneze un consimțământ, prin care își dau acordul pentru vaccinare împotriva noului virus COVID-19, fiindu-le administrate ambele doze de vaccin.  

Totodată, în document se precizează că persoanele, care vor fi vaccinate, au făcut cunoștință cu beneficiile și riscurile vaccinării.

Mai mult, în consimțământ se menționează că pacientul trebuie să informeze medicii despre apariția unei reacții adverse.

Precizăm că astăzi, 1 martie, urmează să înceape prima etapă de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova, după ce, la Chișinău au ajuns cele peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca, donate de Guvernul României. În prima etapă vor fi vaccinați cadrele medicale și personalul din secțiile unde sunt internați pacienți cu Covid.

Pe 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În următoarele zile, în Republica Moldova ar urma să ajungă alte 14.400 doze de vaccin AstraZeneca

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram