/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, slăbiciunea lui Putin și pierderi mari pentru armata rusă

După scandalul privind alimentația elevilor, la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală a fost anunțat concurs pentru funcția de director

missing
01 martie 2021, ora 11:41

Pentru funcția de director la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, a fost anunțat concurs, asta după ce anterior, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat demisia directoarei după ce în presă au apărut imagini cu cina elevilor care era servită toată într-o singură farurie, iar unele produse erau de o proveniență dubioasă.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale a primăriei Chișinău, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, a menționat că directoarea Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, Maria Gabuja, a primit mustrare aspră.

„Directorul instituției a primit mustrare aspră. Instituția este lutată la control. La moment, pentru funcția de director este anunțat concurs”, declarat șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Contactat de tv8.md, șeful interimar al DGETS, a explicat că concursul privind funcția de director la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv are loc după expirarea mandatului Mariei Gabuja.

„Concursul are loc, deoarece a expirat termenul contractului la fel ca la alte multe instituții. La moment este în desfășurarea pentru ocuparea funcției de director. Conform regulamentului sunt cinci ani, Doamna Maria Gabuja este director al instituției din 2002”, a precizat Anrei Pavaloi, șeful interimar al DGETS.

Amintim că, carne de o proveniență dubioasă, bucate servite în același vas și bucătari care nu respectă normele anti Covid-19 au fost descoperite la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, de către consiliera municipală Angela Munteanu Pogoja. Prin intermediul unei postări pe o rețea socială, consiliera se arată indignată de cina elevilor și face un apel către autoritățile municipal si a venit cu un apel către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ulterior, s-a stabilit că cina elevilor costă aproximativ 14 lei, iar din cauza lipsei personalului în blocul alimentar, bucatele erau servite toate în aceeași farfurie.

Totodată, în noiembrie 2020, mai mulți elevi ai liceului s-ar fi intoxicat. Atunci, DGETS a inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram