/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Lucrătorii medicali care vor fi primii vaccinați împotriva COVID-19

missing
01 martie 2021, ora 17:21

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 vor fi primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Despre aceasta a anunțat secretara de stat de la Ministerul Sănătății Tatiana Zatîc, în cadrul unei conferințe de presă, pe 1 martie curent. 

„Este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei. Experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus. Suntem siguri că lucrătorii medicali se vor vaccina, fiind un exemplu pentru societate”, a spus secretara de stat.

Dozele vor fi depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Menționăm că în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri donat de către România, iar în următoarele zile vor fi recepționate vaccinurile de pe platforma COVAX. Menționăm că Agenția Medicamentului a înregistrat și vaccinul Sputnik-V.

Primele vaccinări în țara noastră vor fi inițiate pe 2 martie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram