/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Concert la Orhei, în plină pandemie. Oamenii s-au îmbulzit în fața scenei pentru a sărbători „Mărțișorul”

01 martie 2021, ora 20:34

La Orhei a fost… concert de zile mari. În pofida restricțiilor impuse de autoritățile publice centrale, zeci de oameni s-au îmbulzit să urmărească, îndeaproape, evoluția artiștilor, care au sosit în localitate pentru a celebra prima zi a primăverii. Concertul a fost organizat de echipa lui Ilan Șor, se spune în comunicatul de presă al primăriei Orhei. Deși organizatorii dădeau asigurări că vor efectua termometria spectatorilor, echipa noastră de filmare nu a observat acest lucru.

Scena a fost fost amplasată în fața Palatului Municipal de Cultură din Orhei. Primii care au evoluat au fost interpreți locali, iar spre seară, potrivit programului, au cântat Lenuța Gheorghiță, Ian Raiburg, dar și soții Costi Burlacu și Corina Țepeș.

Deși nu au venit într-un număr mare, cei în jur de 60 de spectatori, care s-au aliniat mai aproape de scenă, nu prea respectau măsurile anti-epidemice. Fie nu purtau măștile corect, fie nu păstrau distanța socială.

„Viața trebuie trăită acum!”, așa și-au argumentat unii spectatori prezența la eveniment. Între timp, câțiva dintre ei au recunoscut că organizarea concertelor acum, în pandemie, nu este binevenită, dar nu au vrut să rateze show-ul.

Deși în anunțul făcut de autorități este precizat faptul că organizatorii vor asigura efectuarea termometriei spectatorilor și vor pune la dispoziția oamenilor măști și dozatoare cu dezinfectant, atât timp cât echipa tv8 s-a aflat acolo nu a remarcat nimic din cele promise. Și, în timp ce școlile s-au mutat pe online, un grup de elevi a dansat pentru public.

Am găsit și oameni care urmăreau concertul la câțiva metri distanță, mai departe de îmbulzeală.

Poliția a vegheat evenimentul, dar s-a asigurat ca în zonă să nu circule mașinile. Între timp, la eveniment a fost prezentă vicepreședinta consiliului raional Orhei, dar și primarul orașului.

Iar când l-am întrebat din ce bani a fost organizată sărbătoarea, edilul sa grăbit să urce în scenă.

Până acum, în Orhei au fost înregistrate peste 4470 de îmbolnăviri cu COVID-19. Astăzi aici au fost înregistrate alte 16 cazuri. În contextul creșterii numărului de cazuri, autoritățile au impus de astăzi revenirea la restricții până la data de 15 martie.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online, iar olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram