ANI respinge acuzațiile lansate de socialiști. „Mandatele conducerii vor fi duse până la final”

missing
02 martie 2021, ora 15:59

Conducerea Autorității Naționale de Integritate (ANI) a respins acuzațiile lansate de către deputații socialiști care au solicitat demisia șefilor instituției pe motiv că au fost numiți după criteriul politic în funcție. 

„ANI este o instituție independentă care își îndeplinește misiunea și atribuțiile în strictă conformitate cu legea. Mandatele conducerii vor fi duse până la final, deoarece și-a asumat niște angajamente importante în fața partenerilor externi și este de datoria acestora să nu dezamăgească încrederea și așteptările întregii societăți”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Reprezentanții instituției au menționat că conducerea ANI a fost aleasă în rezultatul unui concurs public destul de riguros și a testului la poligraf, rezultatele cărora pot fi făcute publice.

„După mai bine de trei ani de activitate, când ANI a ieșit cu mai multe constatări și încălcări admise de unii subiecți ai declarării, aflați în funcții importante, instituția noastră a devenit o țintă pentru unii, împotriva căreia s-a pornit un val de atacuri și intimidări repetate. Din decembrie 2020, când Autoritatea a avizat negativ mai multe proiecte de legi, a început o serie de intimidări asupra inspectorilor de integritate, ulterior fiind îndreptate asupra conducerii Autorității”, au spus reprezentanții instituției.

Deputații socialiști și-au amintit de legea lustrației și insistă că aceasta poate servi drept instrument pentru demiterea mai mulți funcționari de stat numiți în funcții de conducere în perioada 2016 – 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram