/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

CSM a amânat subiectul cu privire la demararea procedurii de numire a unui judecător la Curtea Constituțională

missing
02 martie 2021, ora 11:57

Subiectul de pe agenda CSM cu privire la sesizarea Curții Constituționale, referitor la demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituțională, a fost amânat. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu votat unanim pentru amânare. 

Magistrata Carolina Ciugureanu-Mihailuță a declarat că la moment nu există un mecanism clar privind desfășurarea concursului pentru  numirea unui membru CC. În aceste condiții, membrii CSM au amânat examinarea subiectului pentru a fi stabilit un regulament clar pentru acest concurs.

Amânarea a avut loc chiar dacă termenul prevăzut de lege pentru numirea unui magistrat a expirat. Potrivit articolului 20 alin. (2) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, autoritatea competentă trebuie să numească un nou judecător în funcție în termen de 15 zile de la data sesizării preşedintelui Curţii Constituţionale.

Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de CC privind desemnarea unui nou judecător, după ce funcția a rămas vacantă în urma decesului unui magistrat.  Judecătorul CC Eduard Ababei a murit săptămâna trecută la vârsta de 52 de ani. Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iunie 2019.

CSM a fost sesizat privind numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram