/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Doi vulcani din Indonezia au erupt. Coloane de cenuşă au ajuns în atmosferă

missing
02 martie 2021, ora 20:06

Doi vulcani de pe insule separate din Indonezia au erupt marţi, trimiţând în atmosferă coloane de cenuşă, informează DPA.

Muntele Sinabung de pe insula Sumatra a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă la 5.000 de metri înălţime şi fluxuri de materiale piroclastice pe versanţi, a informat Agenţia Geologică din Indonezia, scrie agerpres.ro.

Sinabung a erupt intermitent în ultimii ani. În 2016, nouă săteni şi-au pierdut viaţa după ce vulcanul a expulzat gaz fierbinte şi materiale vulcanice.

Muntele Merapi de pe insula centrală Java şi-a continuat activitatea vulcanică, expulzând fluxuri de materiale piroclastice la circa doi kilometri în jos pe versantul său sud-vestic, potrivit agenţiei citate.

Pe moment nu au fost semnalate victime în urma niciuneia dintre erupţii. Vulcanul Merapi, cu o altitudine de 2.968 metri, a erupt de mai multe ori din 2018 şi este cel mai activ dintre vulcanii Indoneziei.

Ultima sa erupţie devastatoare a avut loc în 2010, când peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60.000 au fost strămutate.

Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică, şi are aproximativ 128 de vulcani activi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram