/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu, după ce a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: „Astăzi prinde viață speranța că vom reveni la normalitate”

missing
02 martie 2021, ora 11:14

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate”. Declarația a fost făcută de către șefa statului, Maia Sandu, după ce a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. 

După ce la sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin împotriva noului virus, astăzi primilor medici le-a fost administrat preparatul.

„Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a adăugat Maia Sandu.

Precizăm că prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. „Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a adăugat Maia Sandu.

Dozele de vaccin care au ajuns în Republica Moldova au fost donate de România. La momentul actual, preparatul este depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram