Membrul Consiliului Suprem de Securitate (CSS) Sergiu Sîrbu a transmis o solicitare la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) în care a solicitat instituției să verifice dacă șefa statului Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, întrucât potrivit lui, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă. 

„Solicit inițierea în privința președintei Maia Sandu și în privința consilierului în domeniul economic, membru al CSS Veaceslav Negruța a controlului privind respectarea regimului juridic al conflictului de interese în contextul participării pe 26 februarie la ședința CSS și soluționarea problemelor ce vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată în cererea transmisă către ANI.

Gestul vine după ce pe 26 februarie curent Sergiu Sîrbu, nu a fost lăsat să participe la ședința CSS, deși este membru din oficiu. Sergiu Sîrbu a declarat atunci că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu i-au permis accesul, fără a argumenta cumva această acțiune.

Referindu-se la acest incident, șefa statului a menționat că Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS din cauza unui conflict de interese.

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a explicat Maia Sandu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!