Locuitorii din Holercani, Dubăsari, sunt în șoc. O adolescentă de 16 ani a murit, iar alta a fost dusă la spital, după ce un tânăr în vârstă de 27 de ani a împușcat în direcția lor. Tragedia s-a produs noaptea trecută, iar suspectul ar fi recurs la acest gest din cauza geloziei. El a fost reținut și încătușat de polițiști, în această dimineață, și avea asupra sa arma din care a tras.

În familia fetei, tragedia nu are margini. Părinții și sora mai mare sunt sfâșiați de durere, aceștia ne-au spus că tânărul ar fi omorât-o din gelozie.

SORA FETEI DECEDATE: „Eu am sunat pe telefonul lui și a răspuns sora mea, mi-a spus că vine. Au trecut 20 de minute și m-a sunat prietena ei și mi-a spus toate chestiile acestea. Nu am crezut nimic niciun minut. M-am pornit noaptea, pe drum, cu mama, să o căutăm”.

Părinții fetei decedate ne-au mai spus că fiica lor era într-o relație de doi ani și jumătate cu tânărul care a împușcat-o.

MAMA FETEI DECEDATE: „El s-a pregătit. De multe ori a încercat. De data aceasta a omorât-o. Eu doar două cuvinte am prins de la ea: mamă eu vin, eu sunt aici. Ajung în 2 minute. Noi nu am reușit, am ieșit am căutat, am strigat, am sunat, dar deja era făcut”.

Pentru tatăl adolescentei vestea că fiica lui nu mai este a venit ca un trăsnet. Acesta crede că făptașul trebuie băgat la pușăprie pe viață pentru fapta sa.

TATA FETEI DECEDATE: „El s-a bătut joc de prima femeie și de copilul meu și l-a băgat în pământ. De unde să iau eu acum copilul să-l pun pe picioare. Pe viață și gata”.

Familia tânărului acuzat de crimă a refuzat să vorbească cu noi. Potrivit poliției, după ce a împușcat de mai multe ori în direcția celor două adolsecente și le-a rânit, suspectul a urcat-o în mașină pe iubita sa și a trasnportat-o la spital, însă, în urma rănilor suferite, fata a decedat.

Cealaltă adolescentă este internată în spitalul raional Dubăsari. Am încercat să aflăm în ce stare se afllă, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Totodată, tânărul, care noaptea a plecat într-o direcție necunoscută, în această dimineață a fost identificat, reținut și încătușat de poliție, pe traseul Chișinău Criuleni.

Acesta avea supra sa și arma pe care o deținea legal și din care a tras. Acum individul riscă închisaore de până la 20 de ani, ori detenție pe viață.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!