/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

40 de mii de euro. Prețurile a cinci mașini de lux procurate de către ambasadele și consulatele R. Moldova

missing
03 martie 2021, ora 23:39

40 de mii de euro, aceasta este suma care a fost achitată în anul 2020 pentru mașina de lux a Ambasadei R. Moldova din Franța. În cazul Ambasadei din Turcia și al Consulatelor din orașele Nisa, Barcelona și Kiev, prețul vehiculelor a fost de la 32 până la 34 de mii de euro.

Despre aceasta a anunțat premierul interimar, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, pe 3 martie curent.

Aureliu Ciocoi a spus că cele cinci mașini au fost procurate din economiile făcute de către misiunile diplomatice respective, cu acceptul Ministerului Finanțelor și că nu s-a cheltuit niciun euro suplimentar din bugetul țării.

„Diplomația este un lux foarte costisitor și este vorba și despre imaginea țării, nu a ambasadorului. Diplomatul când vine la discuții cu cineva de la Ambasadă la Ministerul de Externe, la Președinție, la Guvern sau alte întrevederi oficiale, el trebuie să vină cu un statut al țării pe care o reprezintă. Și ne place sau nu ne place, noi trebuie să ținem nivelul corespunzător al țării”, a spus ministrul în exercițiu.

Aureliu Ciocoi a adăugat că la nivel diplomatic nu a fost cu putință de procurat mașini mai ieftine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram