/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

Primele doze de vaccin Pfizer ar putea să ajungă în R. Moldova la mijlocul lunii martie prin platforma COVAX

missing
03 martie 2021, ora 15:53

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 de la Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, după o discuție cu președinte regional Pfizer, Sinan Atlig.

„Azi am discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, 3 martie, iar vineri, 5 martie reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

La moment, în Republica Moldova se desfășoară campania de vaccinare cu serul AstraZeneca, după ce Guvernul României a donat peste 21.000 de doze de vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram