În cadrul audierilor de astăzi a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova va participa Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție. 

Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei de anchetă, Inga Grigoriu. Ședința va avea loc la ora 15:00, în incinta clăridii Parlamentului.

„Contextul audierilor este faptul că în anul 2016, fiind în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a inițiat dosare penale pe mai multe persoane în legătură cu implementarea tipologiei denumită Laundromat”, susține președinta Comisiei, Inga Grigoriu.

Totodată, deputata Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), a ținut să speicifice că „Comisia parlamentară de anchetă nu poate substitui ancheta oficială ce se află în gestiunea Procuraturii”

„Scopul Comisiei este de a elucida circumstanțele prin care, prin Republica Moldova au avut loc spălări de bani în proporții deosebit de mari – modificarea legislației, acțiunile sau inacțiunile factorilor cu rol de supraveghere și decizie, impactul asupra instituțiilor statului, cât și, elaborarea de propuneri astfel încât să nu mai fie admise astfel de scheme în viitor”, a mai adăugat deputata PPDA, Inga Grigoriu.

Amintim că, în cadrul audierilor de miercuri, 17 februarie, în cadrul ședinței Comisie de anchetă „Laundromat” a fost audiat adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!