/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Candu solicită convocarea Biroului permanent al Parlamentului, cu participarea premierului interimar. „Avem de discutat câteva subiecte importante”

missing
03 martie 2021, ora 12:11

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova” Andrian Candu a înainatat un demers către Biroul permanent al Parlamentului de a se întruni într-o ședință la care să participe și premierul intermiar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu în candrul unui briefing de presă.

„Avem un Guvern în demisie și în același timp trebuie să găsim soluții la probleme stringente ale oamenilor. Am făcut un demese în adresa președintei Parlamentului să fie invitat premierul interimar Aureliu Ciocoi pentru a discuta câteva subiecte importante și despre ceea ce are nevoie acest Guvern. Este vorba despre situația financiar-bugetară din țară. Să vedem care sunt posibilitățile ca statul să procure vaccinul anti covid-19 pentru întreaga populație”, a declarat Andrian Candu.

Totodată liderul grupului „Pro Moldova” susține că și situația de la CFM trebuie discutată, deoarece angajații nu și-au primit lefurile de 4-5 luni.

„Situația dificilă de la Calea Ferată a Moldovei (CFM). Sunt restante la salarii de 4-5 luni, ieri au fost achitate doar o parte din salarii pentru luna noiembrie. O întreprindere a statului care ar trebuie să fie profitabilă este la un pas de insolvență. Să discutăm cu prim-ministrul și să găsim o soluție pentru a fi achitate salariile”, a explicat Candu.

„Să fie o altă ședință a Biroului pemanent. Chiar nu imi pasă ce viziuni politice are domnul Ciocoi, este un Guvern interimar, pe langa o criză economică, mai suntem și într-o criză politică, iar acest guvern poate și trebuie să primească tot suportul necesar”, a mai adăugat Candu.

Ședința Biroului permanent a Parlamentului este anuțată pentru astăzi, 3 martie, la 14:00.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram