În timp ce ex-avocatul lui Vlad Filat Igor Popa afirmă că și-a redobândit licența de avocat, președintele Comisiei de etică și disciplină a Uniunii Avocaților Mihail Gafton spune că declarațiile avocatului nu corespund totalmente realității. 

Pentru tv8.md Igor Popa a spus că decizia de redobândire a licenței a fost luată de Comisia de etică și disciplină pe 19 ianuarie curent, iar hotărârea din 7 decembrie 2020 prin care i-a fost retrasă licența pentru abaterile disciplinare pe care le-a admis a fost suspendată, în urma contestației depuse de el.

Mihail Gatfon a confirmat la solicitarea tv8.md că Igor Popa a înaintat o cerere la Comisie prin care a declarat că nu este de acord cu decizia din 7 decembrie, iar ulterior hotărârea a fost suspendată. „Însă aceasta nu înseamnă automat întoarcerea licenței”, a precizat membrul Uniunii Avocaților.

Președintele Comisiei a spus că membrii s-au întrunit în trei ședințe în cadrul cărora trebuiau să examineze contestația depusă de avocat, dar nici la una dintre acestea Igor Popa nu s-a prezentat sub diferite pretexte, iar următoarea ședință este preconizată pentru 15 martie curent.

„Suspendarea înseamnă stoparea pe moment cel puțin a efectului actului adoptat, dar asta nu înseamnă că se anulează actul. Dacă urmărim principiile bunei voințe pe care ar trebui să le avem în stat, Igor Popa în cazul de față ar trebui să nu participe la ședințele de judecată”, a spus Mihail Gafton, dar a precizat că instanțele de judecată sau Procuratura sunt cele care urmează să decidă legalitatea participării lui la proces.

Amintim că ex-premierul Vlad Filat a sesizat Uniunea Avocaților  în urma unor declarații făcute în spațiul public de către fostul său apărător. Mai exact, acesta l-a acuzat pe Igor Popa de violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!