/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O nouă Comisie de anchetă va fi constituită la Parlament. Va investiga atacurile raider asupra băncilor si companiilor de asigurări

04 martie 2021, ora 15:36

O nouă Comisie de anchetă pentru investigarea circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2020 va fi constituită.

Propunerea a venit după prezentarea raportului în plenul Parlamentului a Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate, atacuri de tip raider a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitată în perioada anilor 2010—2012.

„S-a constatat că până în prezent există companii care se află în aceeași situație ca acele companii care au fost preluate prin atacuri raider”, a declarat președintele Comisiei de anchetă, Adrian Lebedinschi.

Raportul prezentei Comisii conține aproape 50 de pagini și se încheie cu un șir de propuneri de îmbunătățire a situației din domeniul bancar precum și în domeniul de asigurări/reasigurări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram