O nouă Comisie de anchetă pentru investigarea circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2020 va fi constituită.

Propunerea a venit după prezentarea raportului în plenul Parlamentului a Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate, atacuri de tip raider a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitată în perioada anilor 2010—2012.

„S-a constatat că până în prezent există companii care se află în aceeași situație ca acele companii care au fost preluate prin atacuri raider”, a declarat președintele Comisiei de anchetă, Adrian Lebedinschi.

Raportul prezentei Comisii conține aproape 50 de pagini și se încheie cu un șir de propuneri de îmbunătățire a situației din domeniul bancar precum și în domeniul de asigurări/reasigurări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!