/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Șapte intoxicații cu monoxid de carbon, înregistrate în ultimele ore. Mai mulți oameni au avut nevoie de îngriji medicale

missing
04 martie 2021, ora 08:30

Intervenții de urgență în ultimele ore. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv șapte cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

Tot în această perioadă, Serviciul de Urgență a fost intervenit pentru a acorda ajutor mai multor persoane care au suferit în urma unui incendiu produs într-o locuință din orașul Orhei. Echipa SAMU Orhei a depistat o minoră de 14 ani, o femeie și doi bărbați cu vârstele cuprinse între 34 și 71 de ani, care aveau nevoie de îngrijiri medicale prespitalicești în urma unei intoxicații acute cu monoxid de carbon. Pacienții au fost transportați la Spitalul Raional Orhei.

Alte trei cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon au fost înregistrate la Ungheni. Pacienții cu vârstele cuprinse între 19 și 49 de ani au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Ulterior, echipele de asistență medicală urgentă au transportat persoanele vizate la IMSP Spitalul Raional Ungheni pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Potrivit informațiilor, în ultimele 48 de ore de activitate, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4806 solicitări. După acordarea primului ajutor medical calificat la etapa de prespital, 1775 persoane, inclusiv 126 copii au fost transportați asistat către departamentele de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram