/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Cine este noul secretar general adjunct al Aparatului Președintei Republicii Moldova

missing
05 martie 2021, ora 10:38

Rozalina Albu, expertă în administrare, buget și consultanță financiară este noua secretară generală adjunctă a Aparatului  președintelui Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat instituția prezidențială, iar fotoliul de secretară generală l-a obținut prin concurs.

Aparatul președintelui anunță că, în rezultatul desfășurării competiției CV-urilor probei scrise şi interviului la concursul pentru ocuparea funcției publice de secretar general adjunct este declarată Rozalina Albu.

Rozalina Albu a făcut studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen, Belgia, și studii universitare de licență în economie și finanțe. A activat timp de 15 ani în calitate de expert în administrare, buget și consultanță financiară  în sectorul public și privat.

În 2019, a fost  șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale. Totodată, timp de șapte ani a lucrat pe poziții manageriale în două companii internaționale.

Vorbește fluent rusa, engleza și franceza. Totodată, Rozalina Albu a fost propusă la funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul Gavriliță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram