/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

CSM a publicat lista candidaților înscriși la funcția de membru permanent al CSM. Printe acesția, un fost șef al IGP

missing
05 martie 2021, ora 16:44

Lista candidaţilor care s-au înscris pentru funcţia de membru permanent în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost făcută publică. Printre aceștia se numără și un fost șef al al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

În concursul pentru ocuparea funcției de membru permanent al CSM s-au înscris 11 magistrați. Printre aceștia se numără judecătorul Gheorghe Balan, care anterior a deținut funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, când ministrul al Ministerului Afacerilor Interne era Andrei Năstase. Gheorghe Balan, care a revenit în sistemul judecătoresc după ce a fost anulată hotărârea prin care a fost sancționat cu demisia.

Și magistratul Ghenadie Pavliuc aspiră la fotoliul de memebru permanent al CSM. Acesta are o carieră în sistem de 15 ani. În ultimii ani, Ghenadie Pavliuc a participat la examinarea mai multor dosare de rezonanţă. Deciziile pe care le-a luat acesta au provocat mai multe controverse şi i-au adus acuzaţii despre executarea unor comenzi politice.

Acesta este judecătorul care în mai 2015 i-a aplicat lui Ilan Şor un mandat de arest la domiciliu, deşi procurorii solicitau arest preventiv în regim de penitenciar. Peste trei săptămâni, l-a eliberat şi din arestul la domiciliu. În octombrie 2015, la solicitarea procurorilor, l-a trimis după gratii pe Vlad Filat, iar o lună mai târziu, l-a salvat de puşcărie pe fostul deputat Valeriu Guma, condamnat în România la 4 ani de închisoare cu executare.

Din candidați mai fac parte Chirtoca Ion, Șchiopu Vasile, Puica Viorica, Valah Viorica, Postică Aureliu, Sandu Victor, Clevadî Natalia, Cojocaru Mihail și Sorbalo Stanistlav.

Totodată, trei candidați s-au înscris pentru funcția de membru supleant în CSM. Este vorba despre același Gheorghe Balan, Paniș Alexei și Sandu Victor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram