/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Liderul fracțiunii parlamentare PSRM dă de înțeles că este împotriva declanșării alegerilor parlamentare anticipate 

missing
05 martie 2021, ora 20:34

Liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, îndeamnă clasa politică să se gândească bine asupra oportunității desfășurării alegerilor parlamentare anticipate. Referindu-se la criza pandemică din Republica Moldova, acesta dă de înțeles că acum nu este momentul potrivit pentru declanșarea anticipatelor. 

„Îndemn toată clasa politică să chibzuim bine asupra oportunității desfășurării alegerilor parlamentare anticipate în condițiile situației critice pandemice. Îmbolnăvirile și decesele oamenilor dragi nouă în așa caz vor fi pe responsabilitatea actorilor politici, care vor declanșa aceste alegeri, și nu vor fi indulgențe nici pentru învingători în cursa electorală, nici pentru perdanți. Mandatele obținute vor fi pe contul sănătății cetățenilor noștri, și nu cred să aibă cineva nevoie de așa mandat”, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că anterior, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că alegeri anticipate vor avea loc în iunie. Însă, la scurt timp, pe 11 februarie curent, acesta se pare că s-a răzgândit și, în timp ce în plenul Parlamentului era prezentat programul guvernamental al Nataliei Gavrilița, Dodon a organizat o conferință de presă și a anunțat că își înaintează propriul candidat pentru funcția de premier. Acesta a declarat atunci că o înaintează pe Mariana Durleșteanu.

Ulterior, socialiștii au organizat și consultări cu formațiunile politice din Parlamentul Republicii Moldova.

Pe 4 martie curent, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, a dat un ultimatum șefei statului, Maia Sandu. Acesta a declarat că îi oferă timp președintei până pe 9 martie curent să emită un decret prin care să o înainteze pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram