Liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, îndeamnă clasa politică să se gândească bine asupra oportunității desfășurării alegerilor parlamentare anticipate. Referindu-se la criza pandemică din Republica Moldova, acesta dă de înțeles că acum nu este momentul potrivit pentru declanșarea anticipatelor. 

„Îndemn toată clasa politică să chibzuim bine asupra oportunității desfășurării alegerilor parlamentare anticipate în condițiile situației critice pandemice. Îmbolnăvirile și decesele oamenilor dragi nouă în așa caz vor fi pe responsabilitatea actorilor politici, care vor declanșa aceste alegeri, și nu vor fi indulgențe nici pentru învingători în cursa electorală, nici pentru perdanți. Mandatele obținute vor fi pe contul sănătății cetățenilor noștri, și nu cred să aibă cineva nevoie de așa mandat”, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că anterior, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că alegeri anticipate vor avea loc în iunie. Însă, la scurt timp, pe 11 februarie curent, acesta se pare că s-a răzgândit și, în timp ce în plenul Parlamentului era prezentat programul guvernamental al Nataliei Gavrilița, Dodon a organizat o conferință de presă și a anunțat că își înaintează propriul candidat pentru funcția de premier. Acesta a declarat atunci că o înaintează pe Mariana Durleșteanu.

Ulterior, socialiștii au organizat și consultări cu formațiunile politice din Parlamentul Republicii Moldova.

Pe 4 martie curent, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, a dat un ultimatum șefei statului, Maia Sandu. Acesta a declarat că îi oferă timp președintei până pe 9 martie curent să emită un decret prin care să o înainteze pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!