/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pacienții infectați cu virusul COVID-19 sunt internați pe coridoare. Situație critică la Spitalul Raional Căușeni

05 martie 2021, ora 16:06

Situație critică la Spitalul Raional Căușeni, în instituție nu mai sunt locuri pentru internarea pacienților infectați cu virusul COVID-19, iar aceștia sunt nevoiți să se trateze pe coridoarele spitalului.

Pentru tv8.md, purtătorul de cuvânt al instituției a spus că în prezent în spital sunt internați 71 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, dintre care șase se află în stare gravă, ei sunt internați în secția terapie intensivă, iar unul este intubat.

„În ultimele două săptămâni a fost un flux mare de pacienți. În primele zile ale lunii martie a început să se majoreze numărul acestora”, a declarat Ion Ciobanu. El a precizat că în saloane nu mai sunt paturi disponibile. „Pacienții nu înțeleg, ei toți vor să fie internați. Nimeni nu vrea să stea acasă”.

Potrivit datelor prezentate pe 4 martie de către Ministerul Sănătății, în raionul Căușeni au fost confirmate 2 269 de cazuri de COVID-19. 1 867 de persoane au fost vindecate, iar 67 au pierdut lupta cu infecția.

Sub supravegherea medicilor se află 185 de pacienți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram