1 217 de lucrători medicali au fost imunizați cu vaccinul AstraZeneca livrat în cadrul mecanismului COVAX.  În total, au fost vaccinați 5066 de angajați ai sistemului medical, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății. 

Precizăm că la 2 martie a fost demarată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Prima etapă de vaccinare cuprinde lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu COVID-19. Țara noastră a recepționat anterior 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, ca ajutor umanitar din România.

Iar ieri, 4 martie, în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin împotriva Covid-19, în cadrul mecanismului COVAX. Este vorba de 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, care vor fi utilizate în continuare pentru vaccinarea medicilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!