/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Tragedia de la Holercani. Starea de sănătate a fetei de 16 ani, împușcată în picioare

missing
05 martie 2021, ora 14:55

Fata de 16 ani din satul Holercani care a fost împușcată în noaptea de 2 martie este în continuare internată în Secția Chirurgie a Spitalului Raional Criuleni, iar starea de sănătate a adolescentei este stabilă. Despre aceasta ne-a comunicat vice-directorul instituției medicale Svetlana Fandofan.  

Pentru tv8.md ea a declarat că după acea noapte tragică, adolescenta practic în fiecare zi este consultată de psiholog. „În continuare ea este supravegheată, stă cu bunica”.

Pe 2 martie adolescenta a fost operată la picioare, i-au fost scoase gloanțele. „Operația nu a fost complicată. I-a fost administrată anestezia generală. Intervenția chirurgicală a durat circa o oră de vreme. Oasele nu au fost atinse, au suferit mușchii”, a spus vice-directorul.

Svetlana Fandofan a declarat că dacă nu vor fi atestate careva complicații, în decurs de zece zile adolescenta ar putea fi externată din spital. Amintim că fata a fost internată pe 2 martie.

Tânărul de 27 de ani care ar fi împușcat două adolescente de 16 de ani din Holercani a primit 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată de către magistrații de la Judecătoria Criuleni.

Suspectul a fost reținut pe un traseu din țară pe 2 martie curent. În timpul reținerii, acesta avea asupra sa și arma pe care o deținea legal și din care ar fi tras.

Individul ar fi efectuat mai multe împușcături în direcția a două adolescente, iar una dintre ele a murit la spital.

Potrivit rudelor, fata care a murit a avut o relație cu tânărul de 27 de ani. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 20 de ani de închisoare, ori detenție pe viață.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram