/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Au identificat 16 milioane de lei. Calea Ferată spune că va începe să plătească salariile

missing
05 martie 2021, ora 12:20

Calea Ferată a Moldovei spune că salariile angajaților vor fi achitate. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții întreprinderii au declarat că după o licitație de comercializare a metalelor feroase au fost identificate sumele necesare de bani. 

Procesul a derulat mai mult timp decât era preconizat din start din motiv că agentul economic căruia în procesul de licitare i-a fost adjudecat bunul în valoare de 16 milioane 800 lei a refuzat să semneze procesul verbal privind rezultatul licitării, au declarat reprezentanții CFM.

„Agentul economic a prezentat un comportament agresiv, motivând că nu are suficienți bani. A spus că dorește să ridice metalul dat și să achite prețul în rate, ceea ce contravine legislației”, au spus responsabilii de la întreprindere.

În urma altei licitații, bunul a fost adjudecat altui agent economic tot pentru 16 milioane lei. „Banii de la metale feroase vin ca un supliment, întrucât fondul de salarizare pentru o lună este de 27 de milioane de lei. Noi achităm la momentul de față salariul pentru luna noiembrie”.

Ieri angajații CFM au protestat în centrul Capitalei și la sediile întreprinderii din mai multe localități din țară fiind nemulțumiți că de patru luni nu le-a fost achitate salariile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram