Calea Ferată a Moldovei spune că salariile angajaților vor fi achitate. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții întreprinderii au declarat că după o licitație de comercializare a metalelor feroase au fost identificate sumele necesare de bani. 

Procesul a derulat mai mult timp decât era preconizat din start din motiv că agentul economic căruia în procesul de licitare i-a fost adjudecat bunul în valoare de 16 milioane 800 lei a refuzat să semneze procesul verbal privind rezultatul licitării, au declarat reprezentanții CFM.

„Agentul economic a prezentat un comportament agresiv, motivând că nu are suficienți bani. A spus că dorește să ridice metalul dat și să achite prețul în rate, ceea ce contravine legislației”, au spus responsabilii de la întreprindere.

În urma altei licitații, bunul a fost adjudecat altui agent economic tot pentru 16 milioane lei. „Banii de la metale feroase vin ca un supliment, întrucât fondul de salarizare pentru o lună este de 27 de milioane de lei. Noi achităm la momentul de față salariul pentru luna noiembrie”.

Ieri angajații CFM au protestat în centrul Capitalei și la sediile întreprinderii din mai multe localități din țară fiind nemulțumiți că de patru luni nu le-a fost achitate salariile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!