/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Lucrările de primăvară au început: Zeci de copaci din parcul Valea Trandafirilor, defrișați în cadrul campaniei de înverzire

05 martie 2021, ora 23:06

Zeci de copaci au fost defrișați, astăzi, în parcul Valea Trandafirilor din capitală și asta pentru că s-a dat start lucrărilor de curățare a copacilor din parcuri. Autoritățile dau asigurări că pentru fiecare arbore tăiat este emis un act fitosanitar. Conform celor de la Spații Verzi, în fiecare zi, pot fi tăiați până la 50 de copaci.

Forfotă mare și gălăgie în parcurile din capitală. Aici au început
lucrările de primăvară de defrișare și curățare a copacilor bătrâni și a celor care prezintă risc pentru trecători. În parcul Valea Trandafirilor, de exemplu, am surprins mai mulți muncitori care efectuau astfel de lucrări.

Oamenii ne-au spus că aceste lucrări sunt necesare, pentru că parcul să înverzească și să întinerească. În plus, ei mai cred că aceste defrișări sunt făcute pentru siguranța pietonilor.

Cei de la Spații Verzi ne-au dat asigurări că pentru aceste lucrări de defrișare și curățare sunt emise acte fitosanitare și niciun arbore sănătos nu are de suferit. Inspectorul de sector mai întâi investighează care copaci trebuie tăiați și care curățați, apoi, Agenția Mediului aprobă ce lucrări să se întreprindă. Șeful de la Spații Verzi ne-a mai spus că acestea sunt lucrări tehnologice, care se fac în fiecare primăvară, în toate parcurile din capitală.

La efectuarea lucrărilor de defrișare și curățare a copacilor sunt implicați în jur de 250 de angajați de la Spații Verzi. Unii copaci pot fi tăiați și la cererea locuitorilor capitalei, iar în astfel de cazuri, la fața locului se deplasează un inspector, care constată, dacă este posibilă și necesară ori ba tăierea arborelui respectiv. În medie, pe zi, sunt tăiați în jur de 25 de copaci, iar în condiții de vânt puternic, numărul acestora poate ajunge și la 50.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram