/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Fabricat în Moldova: Un târg al producătorilor autohtoni a avut loc în Capitală

06 martie 2021, ora 20:01

Fructe și legume, brânzeturi, produse din carne, dar și de patiserie, uleiuri esențiale, și produse cosmetice. Toate au putut fi găsite astăzi la un târg al producătorilor autohtoni desfășurat în capitală. Producătorii au venit din toate colțurile țării și le-au pus la dispoziția cumpărătorilor cele mai diverse produse. Vizitatorii au profitat de această ocazie și și-au umplut pungile cu produse ce nu pot fi cumpărate din magazine.

La târgul din parcul Alunelu i-am întâlnit, astăzi, pe membrii familiei Țurcanu care au venit tocmai de la Drochia. Aceștia produc brânzeturi și cașcavaluri de mai bine de șase ani. Aliona Țurcanu și-a propus să producă brânzeturi după ce timp de mai mulți ani, soțul acesteia a muncit peste hotare. Femeia și-a dorit să își reîntregească familia și să muncească, împreună, acasă. Prin urmare, cei 6 membri ai familiei sunt și managerii dar și angajații fermei.

Târgul de astăzi a fost o ocazie potrivită de a-și vinde strugurii și pentru domnul Alexandru. Bărbatul spune că produce struguri încă din anii 90. În acest an a strâns în jur de 100 tone de struguri și mai are la frigider în jur de 2 tone pe care speră să-i vândă în aceste două zile. Acesta ne-a mai spus că în ultimii 3 ani a fost mai mult în pierdere.

Producătorii autohtoni ne-au spus că, ceste târguri sunt o oportunitate de a se face cunoscuți și văzuți de mai multă lume. Condițiile de a obține un contract cu agenți economici pentru ca produsele lor să ajungă pe rafturile din magazinele mari sunt foarte greu de obținut. Astfel, chiar dacă produselor autohtone sunt de o calitate foarte bună consumatorii nu-i cunosc deoarece nu există o piață destinată produselor locale. Aceste trei adolescente, de exemplu, vindeau pâine care este făcută sută la sută natural de către tatăl lor. Acesta face făina dintr-un soi de grâu care este cultivat doar în munți. Și procesul de pregătire a făinii pentru coacerea pâinii este unul special.Tatăl fetelor macină pâinea la moara de piatră.

De la iarmaroc, vizitatorii au plecat cu pungile doldora de produse și spun că aceasta este o ocazie tocmai potrivită ca să cumpere marfă pe care nu o pot găsi în magazine.

Târgul produselor autohtone vine să susțină producătorii locali ca urmare a problemelor cu care s-au confruntat în anul precedent din cauza pandemiei. Târgul va fi deschis și mâine în parcul Alunelu din sectorul Buiuceni al capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram