/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Țara noastră a pierdut peste 4000 de oameni dragi.” Mesajul președintei la un an de la confirmarea primului caz de Covid-19

07 martie 2021, ora 15:32

Acum un an, a fost confirmat primul caz de Covid-19 în R. Moldova. În context, președinta Sandu a venit cu un mesaj în care afirmă că singurul dușman este virusul, iar vaccinul este șansa noastră să revenim la o viață normală.

„Avem astăzi confirmate aproape 200 000 de cazuri de Covid-19. Țara noastră a pierdut peste 4000 de oameni dragi. În lupta cu pandemia, singurul nostru dușman, al tuturor, este virusul. Vom reuși să oprim pandemia doar dacă suntem împreună”, a scris Sandu.

Președinta a mai menționat că pentru a preveni răspândirea virusului, instituțiile responsabile trebuie să ia decizii corecte, rezonabile, bazate pe date, care să conducă la reducerea răspândirii virusului, iar aceste măsuri trebuie comunicate clar și respectate de toți.

„Trebuie să asigurăm tratamentul eficient al persoanelor infectate și supravegherea evoluției tuturor cazurilor, pentru a preveni agravarea lor. Este urgent să fie garantat accesul real și rapid al pacienților la medicamente gratuite. Statul trebuie să asigure cetățenii cu acces la vaccin sigur și eficient. Iar fiecare dintre noi poate face patru lucruri care vor salva vieți: să purtăm mască, să evităm locurile aglomerate, să spălăm mâinile și să ne vaccinăm. În condițiile în care boala face ravagii în toată țara și pierdem medici aproape în fiecare zi, vaccinarea este șansa noastră să învingem virusul și să revenim la o viață normală”, a mai scris Sandu.

Sâmbătă, 6 aprilie, în R. Moldova au fost confirmate alte 1620 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 194 605.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram