/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Au nevoie de ajutor: Părinții unui tânăr moldovean, care a murit în SUA, trebuie să adune 30 de mii de dolari pentru a-i aduce corpul neînsuflețit în țară 

08 martie 2021, ora 11:08

A plecat în Statele Unite ale Americii ca să-și trăiască visul american, însă va fi adus acasă în sicriu. Este povestea tristă a unui tânăr de 32 de ani din Capitală care a decedat în SUA. De mai bine de două săptămâni, părinții încearcă să adune 30 de mii de dolari pentru a aduce corpul neînsuflețit în Moldova, însă suma este prea mare și peste puterile lor ca să o adune. Mai mult, rudele nici nu cunosc din ce cauză a murit tânărul și spun că nici nu pot afla detalii despre tragedie.

Ion avea 32 de ani, iar de trei ani și jumătate se afla în SUA, unde plecase ca să-și trăiască visul american. Mama tânărului povestește că ultima dată a vorbit cu fiul său pe 19 februarie. Apoi a pierdut orice legătură cu el. Mai târziu a aflat că feciorul său nu mai este în viață. Printre lacrimi, femeia spune că încă nu-i vine să creadă că tragedia prin care trece familia ei este o realitate și că feciorul ei cel mai mic va ajunge acasă în sicriu și nu de mână cu iubita, așa cum se așteptau părinții.

La mai bine de două săptămâni de la tragedie, părinții încă nu au aflat din ce cauză a decedat tânărul. Prietenii lui le-au spus părinților că Ion avea probleme cu inima. Totuși, părinții povestesc că vorbeau zilnic cu fiul lor care nu s-a plâns niciodată de probleme de sănătate. Ei cred că Ion era mereu singur și fără susținere, iar asta l-ar fi afectat emoțional.

Vestea că Ion nu mai este viu a zguduit nu doar familia, ci și prietenii săi. Acum, familia tânărului are nevoie de 30 de mii de dolari pentru a repatria corpul neînsuflețit. Și pentru că povara banilor e prea mare, prietenii lui au inițiat o campanie de colectare de fonduri pentru a aduna această sumă.

Mai mult, procedurile birocratice sunt la fel de dificile ca și colectarea banilor. Părinții au contactat ambasada Moldovei în SUA pentru a afla cum pot să aducă sicriul în Moldova și când anume o pot face însă nu au primit un răspuns clar. Cauza decesului nu a fost stabilită iar rezultatele experitizei medico-legale vor fi gata într-un termen de până la 90 de zile.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt de la Ministerul de Externe, Daniel Vodă ne-a spus că familia a primit toată asistența necesară și că autoritățile întreprind toate măsurile pentru a repatria corpul neînsuflețit al tânărului.

Cei care vor să o ofere ajutor familiei tânărului decedat pot dona pe conturile de mai jos sau accesând link-ul gofoundme.com.

Moldindconbank 4028110291887443/ Mariana Pavlov
MAIB 4356960062087272/ Dunas Ludmila

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram