/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

„Keep rocking, my supergirls”. Mesajul jurnalistei Natalia Morari cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

missing
08 martie 2021, ora 10:11

Chiar dacă se atribuie diferite roluri femeilor, ea poate alege cine vrea să fie, indiferent de orice. Femeile au dreptul să fie diferite și acest drept nu îl poate lua nimeni. Este mesajul jurnalistei TV8 Natalia Morari, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care este astăzi marcată în toată lumea. 

„Nouă, femeilor, ni se atribuie diferite roluri pe care noi trebuie să le jucăm în „lumea dură a bărbaților”. Tot ce eu vă și ne doresc astăzi e ca această lume să nu fie nici a lor, nici a noastră – ea să fie a tuturor, plină de dragoste, empatie, parteneriat și respect reciproc. Și în această lume noi să avem libertate de a alege ce vrem noi să fim – floare a vieții, președintă, mamă, femeie de afaceri, activistă, iubită, prietenă, rebelă, femeie casnică, puternică sau slabă. Să fie asta o alegere liberă și să știm să trăim în armonie cu ea. Noi avem dreptul să fim diferite și acest drept nu ne poate lua nimeni. Keep rocking, my supergirls”, a scris jurnalista Natalia Morari pe pagina sa Facebook.

Ziua internațională a femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată pe 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908.

Ulterior, Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. Organizația Națiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram