/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Nici după două săptămâni de căutări, fata de 12 ani care s-ar fi prăbușit sub gheața râului Nistru nu a fost găsită

missing
08 martie 2021, ora 14:01

Copila de 12 ani care s-ar fi prăbușit sub gheața râului Nistru este de negăsit. Salvatorii  continuă și astăzi, 8 martie căutările terestre. Echipe de salvatori, pompieri voluntari, dar și oameni din localitățile raionului Anenii Noi efectuează căutări timp de două sptămâni, însă fără niciun rezultat. 

Solicitată de tv8.md, Liliana Pușcașu, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a declarat că minora nu a fost încă găsită, iar căutările continuă pe cale terestră.

Angajații IGSU au precizat că inițial căutările au fost desfășurate subacvatic, iar la operațiune au participat echipe de scafandrieri IGSU cu scaner sonor, inclusiv voluntari cu și sisteme de scufundare. După patru zile de acțiuni intense a fost luată decizia ca căutările să fie desfășurate terestru, iar vineri, 5 martie, salvatorii au continuat căutările cu ajutorul unei drone.

Amintim că la începutul săptămânii trecute salvatorii au început căutările pentru a recupera de sub apă minora, însă fără rezultat. Conform informațiilor, fata s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața râului Nistru, din apropierea satului Speia.

Aceasta și-a cerut permisiunea de la mama sa pentru a merge să-și facă fotografii în localitate. La scurt timp, poliția a fost alertată de către alți copii că fata ar fi căzut sub gheață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram