/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Antreprenorii din HoReCa protestează la Guvern. Un administrator spune că angajații concediați vor înnopta în PMAN

missing
09 martie 2021, ora 11:13

Un protest matinal se desfășoară în această dimineață în fața Guvernului. Mai mulți antreprenori din sectorul HoReCa care închiriază spații de la Ministerul Culturii acuză autoritățile că în ultima perioadă au majorat nefondat plata de chirie. Nemulțumiți, afaceriștii au cerut ca suma să fie micșorată. 

Potrivit reporteri TV8 aflată la fața locului, Diana Popa, Ministerul Culturii a ridicat costul chiriei cu circa 50 la sută. Antreprenorii spun că nu au clienți, că nu pot achita chiria și că sunt nevoiți să-și sisteze activitatea.

Mai mult, un administrator de local a spus că miercuri 10 martie își va închide localul și cei 29 de angajați care vor fi concediați vor înnopta în fața Guvernului în semn de protest.

Am solicitat o reacție de la reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Șefa interimară a serviciului de informare și comunicare Doina Gafencu-Bucliș a spus că va reveni în scurt timp cu un comentariu cu privire la situația creată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram