Deputatul Partidului Democrat (PD) Dumitru Diacov spune că cauza pornită de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe numele său nu este altceva decât o comadă politică. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.  

„Foaie verde papură. Eu știu cum a fost numită această ANI. Din păcate, eu sunt foarte întristat cu această prestație. Acum a venit timpul ca cei de la socialiști și de la democrați să fie țapi ispășitori. Eu nu am nicio problemă cu această decizie a ANI-ului”, a spus Dumitru Diacov.

Întrebat dacă aceasta a fost o comandă politică, deputatul a spus: „Eu sunt sigur”.  Alesul poporului a declarat că „această comandă este din partea celor care au vrut să distrugă PD-ul”, dar a evitat să ofere careva nume.

Dumitru Diacov riscă să rămână fără avere, după ce ANI a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!