/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Mai multe sesizări privind modificările la activitatea farmaceutică, votate în mare grabă, examinate astăzi de CC

missing
11 martie 2021, ora 09:27

Curtea Constituțională examinează astăzi mai multe sesizări privind activitatea farmaceutică, depuse de către mai mulți deputați din diferite fracțiuni parlamentare. Ședința începe la ora 10:00 și poate fi urmărită în direct pe tv8.md. 

Legile menționate reglementează: farmaciile cu circuit deschis amplasate în unități mobile, livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severă, instituirea Catalogului de prețuri la medicamente compensate, modificarea metodologiei de calculare a prețului, implementarea sistemului național de prescriere electronică a medicamentelor și instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor.

Autorii sesizărilor sunt deputații Liviu Vovc, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza,  Igor Vremea și Dan Perciun.

După votarea modificărilor în lege cu privire la activitatea farmaceutică, Comunitatea academică a Facultății de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a arătat îngrijorată față de conținutul legilor aprobate recent cu privire la modificarea cadrului legislativ ce reglementează activitatea farmaceutică.

Comunitatea academică a Facultății de Farmacie mai spune că dacă aceste legi vor ajunge să fie implementate în activitatea  farmaceutică, „efectele negative vor fi resimțite, în scurt timp, la nivel social, economico-financiar, dar și mai important – asupra sistemului medical în întregime”.

Amintim că deputații din PSRM și cei de la Partidul Șor au votat modificări în domeniul farmaceutic în decembrie 2020. Astfel, la propunerea Partidului Șor ar urma să apară farmaciile ambulante.

Modificările legislative au în mare grabă, aproape de miezul nopții, pe fundalul unor proteste și huiduieli. Proiectul de lege a fost criticat de către deputații din opoziție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram