În sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au avut loc percheziții desfășurate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în dosarul „Furtul miliardului”, potrivit newsmaker.md.

Sursa citată scrie că percheziții au avut loc în biroul fostului șef al Departamentului de supraveghere specială al BNM, Ion Ropot.

Perchezițiile sunt efectuate în legătură cu episodul privind alocarea garanțiilor de stat către Banca de Economii.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au aflat că, din momentul instituirii unei administrări speciale la Banca de Economii, la 27 noiembrie 2014, banca a returnat depozite din garanțiile statului unor persoane fizice și juridice. Printre acestea s-ar număra și off-shorul din Panama Veb Solution, implicat în „furtul miliardului”.

Deocamdată, purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur nu a confirmat această informație. Și serviciul de presă la BNM  a spus că nu deține informații, dar a precizat că va emite în scurt timp un comunicat de presă la acest subiect.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că BMN nu dorește șă contribuie la investigațiile în dosarul „Furtul miliardului”. Ulterior, BNM și-a exprimat nedumerirea în legătură cu declarațiile procurorului general și a afirmat că instituția colaborează pe deplin cu organele care efectuează ancheta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!