Președinția a venit cu probe și susține că Igor Dodon, în perioada în care a ocupat fotoliul de șef de stat, a cumpărat două telefoane de model iPhone 11 Pro din bugetul Aparatului Președintelui. Pentru aceste dispozitive au fost cheltuite circa 60 de mii de lei, potrivit unor documente de la Președinție. Anterior, liderul socialiștilor a cerut probe și a negat că au fost efectuate astfel de achiziții.  

Pentru tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Președinției a comunicat că:„La începutul anului 2020, Aparatul Președintelui Republicii Moldova a încheiat un acord suplimentar la contractul de abonament semnat cu un operator. În baza acestui acord, Administrația prezidențială a cumpărat două telefoane mobile – Iphone 11 Pro 265 GB și Iphone 11 Pro Max 512 GB. Ratele la plata pentru aceste telefoane au fost achitate timp de 12 luni.

Prețul standard al telefoanelor, indicat în acord de către operatorul de telefonie mobilă, este de 25.200 de lei pentru Iphone 11 Pro 265 GB și de 31.680 de lei pentru Iphone 11 Pro Max 512 GB. Cele două telefoane în valoare totală de 56.880 de lei au fost înscrise în registrul de bunuri ale Aparatului Președintelui Republicii Moldova”.

La câteva zile de la declarația șefei statului Maia Sandu care a menționat că liderul PSRM a cumpărat cel mai scump model de iPhone din banii Președinției, atunci când se afla la conducerea statului, serviciul de presă a Partidului Socialiștilor a venit cu o reacție. Declarația Maiei Sandu a fost calificată drept minciună și cerându-i-se probe.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!