/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un șef de departament de la Banca Națională a Moldovei, reținut. Detalii despre perchezițiile PCCOCS

11 martie 2021, ora 13:39

Un șef de departament de la Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost reținut pe 11 martie fiind bănuit de abuz de serviciu, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al acestuia. Suspectul a deținut anterior funcția de administrator special al Băncii de Economii.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A.

Investigațiile continuă, iar PCCOCS va reveni cu amănunte odată cu avansarea acestora.

Referindu-se la perchezițiile de astăzi, Banca Națională a declarat că mizează pe o anchetă obiectivă și eficientă.

„Banca Națională a Moldovei (BNM) reiterează că a fost și rămâne deschisă să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014 și, în acest sens, își reconfirmă voința pentru finalizarea rezultativă a anchetei. Astfel, banca centrală a cooperat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații, specialiști etc. la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă. BNM speră că acțiunile de astăzi ale procuraturii în biroul unui angajat au adus claritate”, au precizat reprezentanții instituției.

Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la trei la opt ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la zece la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram