/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu

missing
12 martie 2021, ora 11:48

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Emil Gaitur. 

„Ulterior prelungirii de Judecătoria Chișinău a arestului la domiciliu în privința fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Curtea de Apel Chișinău a dispus plasarea acestuia sub control judiciar.

Potrivit legii, această decizie a Curții de Apel nu poate fi contestată. Totodată, vă comunicăm faptul că urmărirea penală continuă, iar expertiza chimică a substanțelor anabolizante este în curs de efectuare, deși complexitatea obiectului de expertizare ia timp”, a comunicat Emil Gaitur.

Amintim că, pe 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Atunci Andrei Neguța declara că este o comandă politică și pledează nevinovat.

Pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram