După ședința Consiliului Suprem de Securitate de pe 13 martie la care a participat și edilul Ion Ceban, seara târziu Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău a prezentat noi măsuri, impuse până pe 15 aprilie 2021, în contextul situației pandemice.

Membrii Comisiei au reiterat că este obligatoriu purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise din municipiul Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public.

Conducătorii instituțiilor publice și private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță.

Continuă procesul educațional în grădinițe, cu prezența fizică, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea virusului COVID-19.

Se reia procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din orașul Chișinău, începând cu 16 martie 2021, în baza modelelor aprobate de Ministerul Educației.

Se reia activitatea Centrelor de Tineret, începând cu 16 martie, cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 de tineri, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Vedeți aici care sunt toate prevederile aprobate de Comisie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!