După ce șefa statului Maia Sandu a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, liderul socialiștilor Igor Dodon a venit cu o reacție, menționând că „nu este de acord ca cetățenii și agenți economici să aibă de suferit de pe urma unui „lockdown” total”.

Liderul socialiștilor spune că este necesar de aplicat măsuri și soluții de limitare a răspândirii virusului, dar fără a bloca economia și fără a închide forțat toți oamenii în case.

„Ceea ce trebuie făcut urgent este să votăm un guvern funcțional, care să poată administra această criză pandemică și să aibă responsabilitate pentru modul în care acționează. Totodată, trebuie să încetăm imediat orice lupte instituționale, să fie lăsate instituțiile să lucreze pentru cetățeni, fără a fi hărțuite de Președinție. Partidele, la rândul lor, trebuie să lase polemicile inutile și să sprijine instituțiile și personalul medical”, a precizat Igor Dodon.

Politicianul este de părere că atâta vreme nu va fi rezolvată criza politică și de guvernare, situația pandemică gravă nu va fi depășită. „Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu mandate deplin, care să se apuce imediat de treabă”, a reiterat liderul socialiștilor.

Șefa statului Maia Sandu a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni la câteva ore după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de pe 13 martie, de la Palatul Republicii, la care s-a discutat despre criza pandemică.

„Prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem un număr mai mare de infectări și decese. Au fost atenționări dure din partea experților că săptămânal pierderile omenești ale țării noastre sunt echivalente căderii unui avion plin de cetățeni și că trebuie să luăm măsuri responsabile pentru a încetini răspândirea virusului. Poziția Președinției este că statul nu poate sta cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!