Un șofer de camion din Republica Moldova a rămas blocat pe un drum înzăpezit din Belarus. Cazul a devenit cunoscut după ce pe 12 martie un localnic a publicat un video în care a descris situația în care se află concetățeanul nostru. La circa o oră distanță după publicarea videoului, mai mulți oameni au sărit în ajutor șoferului. 

Cetățeanul din Belarus care a filmat situația în care se afla moldoveanul s-a prezentat drept administratorul unui site local. Bărbatul a spus că vrea să mediatizeze acest caz, pentru ca mai mulți oameni să vină în ajutor.

Cetățeanul moldovean, în vârstă de 34 de ani, a spus că a rămas blocat din motiv că camionul pe care-l conducea s-a deteriorat. „Nu am pe nimeni. Nu are cine să mă ajute. Duminică camarazii ar trebui să vină în ajutor. Nu am bani”, a spus bărbatul.

Camionul bărbatului s-a deteriorat în condiții meteo nefavorabile, afară ningea. „Am înghețat”, a spus moldoveanul. Bărbatul a mai precizat că a fost ajutat de către pompierii care monitorizează situația la o fabrică de carne din apropiere. Potrivit lui, salvatorii i-au oferit adăpost pentru a se feri de frig.

La circa o oră de la publicarea secvenței video pe youtube, mai mulți cetățeni bieloruși au sărit în ajutor moldoveanului. Oamenii au adus produse alimentare și un dispozitiv de încălzire a aerului, a spus autorul videoului.

Potrivit lui, noaptea trecută cetățeanul moldovean s-a adăpostit într-o gospodărie din localitatea Sluțca.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!