/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„Alte 20 de probe au fost expediate unui laborator din Germania”. Ministerul Sănătății nu confirmă prezența noii tulpini de COVID în Moldova

missing
15 martie 2021, ora 13:03

Ministerul Sănătății a venit cu o explicație privind prezența noi tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în Republica Moldova. Reprezentanții ministerului au precizat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a expediat alte 20 de probe pentru examinare în Germania, iar rezultatele probelor expediate anterior au fost negative.

„Cu privire la prezența noi tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în Republica Moldova, menționăm că, laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a recepționat primele rezultate primelor zece probe expediate laboratorului din Berlin. Astfel, conform rezultatelor, nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice. Totodată, ANSP a expediat alte 20 probe pentru examinare, aceluiași laborator”, menționează reprezentații Ministerului Sănătății.

„Menționăm că, la moment, testele privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat, care deține kituri speciale în acest sens. Însă, metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este metoda secvențierii. Reprezentanții MSMPS au avut o ședință cu specialiștii din cadrul laboratorului privat, în urma căreia au decis că vor fi expediate câteva probe laboratorului din Berlin, pentru a confirma veridicitatea rezultatelor”, au precizat angajații Ministerului Sănătății.

Conform Ministerului Sănătății, la moment, laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină. Însă, MSMPS a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății, suport privind dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvențiere, astfel încât, să fie posibilă depistarea și altor tulpini ale virusului SARs Cov-2.

Amintim că astăzi, 15 martie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că are confirmarea că în Republica Moldova este prezentă noua tulpină a virusului.

Primarul Capitalei: „Avem confirmarea de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini britanice de Coronavirus”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram