/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Șef de terapie intensivă: Atestăm în mod cert o întinerire a formelor severe de COVID-19 cu aproximativ zece ani

missing
15 martie 2021, ora 21:51

În prezent se atestă în mod cert o întinerire a formelor severe de COVID-19 cu aproximativ zece ani. Despre aceasta a declarat șeful secției terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Cât ține de situația în spital, Adrian Belîi a spus că: „Locurile sunt în general ocupate toate. Pacienții noi internați cu forme grave așteaptă în izolator un loc pentru ca să fie internați în terapie intensivă. Locurile din izolator au fost adaptate fiind transformate în ceva asemănător secției terapie intensivă, au monitor, surse de gaze mașini de ventilare pulmonară artificială și specialiști. Totuși este o terapie intensivă adaptată”.

Șeful secției terapie intensivă a spus că tendințe de agravare a situației clinice a pacienților medicii au început să observe din săptămâna a treia a lunii ianuarie.

„Noi acum atestăm în mod cert o întinerire a formelor severe cu aproximativ zece ani și o creștere a ratei de mortalitate a pacienților care nimeresc în terapie intensivă, cu toate că utilizăm protocoale internaționale de tratament”, a declarat Adrian Belîi.

Șefa unui laborator privat din Chișinău Silvia Morgoci a declarat tot la „Cutia Neagră” că din o sută de teste pozitive, circa 90 conțin tulpina britanică.

„Sunt careva elemente caracteristice care până acum nu au fost întâlnite. Dacă până acum vorbeam de simptome de gen absența mirosului, gustului și o sub febrilitate, acum vedem tot mai multe forme care se caracterizează prin dureri puternice musculare, dureri de cap și temperaturi cu cifre mult mai înalte”, a declarat Silvia Morgoci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram