/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Investigație RISE: Un apropiat al lui Plahotniuc ar fi finanțat ani la rând o rețea internațională de trafic cu cocaină columbiană

missing
15 martie 2021, ora 14:33

Iurie Luncașu, un prieten apropiat lui Vladimir Plahotniuc, ar fi controlat mai mulți ani cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est. Cel puțin asta se arată într-un teaser al unei investigații RISE Project. Potrivit jurnaliștilor, Luncașu ar fi finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia. 

Traficul de droguri ar fi alimentat Europa prin trei porturi de la Marea Neagră: Odesa, Constanța și Giurgiulești.

„Protejat instituțional la Chișinău ca într-un caz de manual, cartelul de narcotraficanți reprezintă chiar regimul oligarhic din Moldova: sunt același grup criminal transpartinic care a supraviețuit 20 de ani pendulând între Est și Vest, cele doua mize geopolitice din regiune, fiindcă Războiul Rece nu s-a terminat niciodată în aceste teritorii”, scriu reporterii RISE.

Omul de afaceri Iurii Luncașu a fost găsit împușcat pe 17 august 2019, pe un câmp din apropierea Chișinăului. Potrivit poliției, la un moment dat, Iurie Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017, am fost investitor”. Atunci oamenii legii anunțase că examinează tragedia, cauza preliminară fiind suicidul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram