/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Solicităm demisia directorului Poștei Moldovei”. Mai mulți angajați ai întreprinderii de stat au intrat în grevă

15 martie 2021, ora 10:18

Mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au intrat astăzi, 15 martie, în grevă. Aceștia protestează împotriva planului anticriză al conducerii care presupune reducerea salariilor pentru muncitori. Într-o intervenție live a unei televiziuni, angajații mai multor filiale solicită demisia directorului general interimar al Î. S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia. 

Protestatarii au venit cu pancarde pe care scria „Zaharia pleacă”, „noi nu vom ceda”, „prostia nu se iartă”.

„În 300 de oficii lucrează numai câte o persoană pe timp de pandemie. La restul persoanelor ce face domnul Zaharia, le dă câte un picior. În afară de aceasta, va fi reducerea zilelor de lucru, de la cinci, la trei, chiar dacă trebuie, după caz, reieșind din volumul serviciilor solicitate și fluxul de oameni. Sună oamenii și se plâng că așteaptă câte două trei ore până o să veniți voi”, a declarat unul din protestatari.

„Dacă un angajat are 2000-3000 de lei salariu și îi mai reduci la 2-3 zile de muncă vă dați seama cu cât rămâne un angajat? Pentru a opri acest dezastru la Poșta Moldovei, cerem demisia necondiționată a lui Zaharia”.

Pentru un comentariu în acest sens am contactat serviciul de presă al întreprinderii. Purtătoarea de cuvânt a Poștei Moldovei, Alina Plângău, a declarat pentru tv8.md că ulterior va veni cu o reacție oficială.

La data de 10 decembrie 2019, Vitalie Zaharia a devenit director general interimar al Î.S. Poșta Moldovei.  Acesta a fost desemnat în funcția prin ordinul Agenției Proprietății Publice, fondatorul întreprinderii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram