Mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au intrat astăzi, 15 martie, în grevă. Aceștia protestează împotriva planului anticriză al conducerii care presupune reducerea salariilor pentru muncitori. Într-o intervenție live a unei televiziuni, angajații mai multor filiale solicită demisia directorului general interimar al Î. S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia. 

Protestatarii au venit cu pancarde pe care scria „Zaharia pleacă”, „noi nu vom ceda”, „prostia nu se iartă”.

„În 300 de oficii lucrează numai câte o persoană pe timp de pandemie. La restul persoanelor ce face domnul Zaharia, le dă câte un picior. În afară de aceasta, va fi reducerea zilelor de lucru, de la cinci, la trei, chiar dacă trebuie, după caz, reieșind din volumul serviciilor solicitate și fluxul de oameni. Sună oamenii și se plâng că așteaptă câte două trei ore până o să veniți voi”, a declarat unul din protestatari.

„Dacă un angajat are 2000-3000 de lei salariu și îi mai reduci la 2-3 zile de muncă vă dați seama cu cât rămâne un angajat? Pentru a opri acest dezastru la Poșta Moldovei, cerem demisia necondiționată a lui Zaharia”.

Pentru un comentariu în acest sens am contactat serviciul de presă al întreprinderii. Purtătoarea de cuvânt a Poștei Moldovei, Alina Plângău, a declarat pentru tv8.md că ulterior va veni cu o reacție oficială.

La data de 10 decembrie 2019, Vitalie Zaharia a devenit director general interimar al Î.S. Poșta Moldovei.  Acesta a fost desemnat în funcția prin ordinul Agenției Proprietății Publice, fondatorul întreprinderii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!